Bereiding
- Meng de eieren, bloem en melk tot er geen klonters meer zijn.
- Neem een klein beetje vetstof en verdeel dit in de pan met een kwast.
- Doe een klein beetje deeg in de pan voor een dunne pannenkoek.
- Draai de pannenkoek om als hij loskomt.
- Herhaal tot het beslag op is.
Beleg
- Bestrooi de pannenkoeken met zoetstof BV Sukrin, Sukrin Gold (alternatief bruine suiker) , Sukrin siroop, light confituur Bv Rabeko extra light of Sweet switch fruit spread of choco met een verlaagd vet en suikergehalte bv Prodia .
- Of maak een hartige pannenkoek door door stukjes hesp mee te bakken een klein beetje magere smeltkaas toe te voegen, besmeren met magere smeerkaas en kruid met pizzakruiden of andere kruiden naar smaak.
- Of neem je portie fruit er ineens bij door gemixte banaan toe te voegen aan je beslag, schijfjes appel, peer, mango of ananas en kaneel op de pannenkoek te leggen tijdens het bakken of verwarm wat diepvries rode vruchten in een potje en giet dit over de pannenkoek eventueel met wat zoetstof.
Je mag 1 pannenkoek eten i.p.v. 1 snede brood. Als je kiest voor beleg met suiker mag je 1 pannenkoek i.p.v. 2 sneden brood.