Bereiding
- Splits de eieren en klop het eiwit op.
- Voeg de andere ingrediënten bij de dooiers en meng.
- Roer de 2 mengsel voorzichtig onder elkaar.
- Laat je wafelijzer heet genoeg worden.
- Spray het wafelijzer in en gebruik voor elke wafel 1 el beslag.
- Doe het wafelijzer niet te snel open.
- Spray opnieuw in indien nodig.
Variaties
- In de plaats van haverzemelen kan je ook havermout gebruiken. Dit bevat iets minder vezels. Voor een gladdere textuur kan je ook de havermout mixen tot havermeel.
- In de plaats van haverzemelen kan je ook volkorenbloem gebruiken. Dit bevat nog iets minder vezels en deze variant vind ik persoonlijk het allerlekkerst!
- Je kan ook kiezen om de eieren niet op te kloppen. Dit zorgt voor iets vastere wafels maar is wel sneller klaar.
- Voeg ter variatie cacaopoeder toe voor chocoladewafels.
- Voeg ter variatie een beetje ongezoete appelmoes toe ter vervanging van een deel yoghurt. Voeg ook een beetje kaneel toe. Rozijnen zijn ook lekker hierbij maar leveren wel extra kcal.
- Laat de zoetstof weg en voeg kruiden toe voor hartige wafels. Je zou wat magere gemalen kaas kunnen toevoegen maar dit levert extra kcal.
- Je kan 1/3 van de Sukrin vervangen door Superroots. 1 el = 10 g dus ongeveer 1 g per wafel. (15-20 g/dag, max 6 g/portie, starten met 2 x 3 g/dag)