Bereiding
- Stoom de groenten gaar. Zorg dat zoveel mogelijk vocht er uit is bij bv spinazie. Mix de groenten.
- Splits de eieren en klop het eiwit op.
- Voeg de andere ingrediënten bij de dooiers en meng.
- Roer de 2 mengsel voorzichtig onder elkaar.
- Spray het wafelijzer in en gebruik voor elke wafel 1 el beslag.
- Spray opnieuw in indien nodig.
Variaties
- In de plaats van haverzemelen kan je ook havermout gebruiken. Dit bevat iets minder vezels. Voor een gladdere textuur kan je ook de havermout mixen tot havermeel.
- In de plaats van haverzemelen kan je ook volkorenbloem gebruiken. dit bevat nog iets minder vezels en deze variant vind ik persoonlijk het allerlekkerst!
- Je kan ook kiezen om de eieren niet op te kloppen. Dit zorgt voor iets vastere wafels maar is wel sneller klaar.
- Je zou wat magere gemalen kaas of pesto kunnen toevoegen maar dit levert extra kcal.
Liever de zoete variant? Deze vind je hier.