Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
- Warm de melk op tot deze lauwwarm is en los de gist erin op, laat 5 minuten staan.
- Schil de appels en snijd in stukjes. Zet 3 minuten in de microgolfoven en pureer tot appelmoes.
- Meng ondertussen het meel, 2 el zoetstof, 1tl kaneel en zout in een grote kom. Roer er 5 afgestreken el appelmoes en het melkmengsel door en kneed vervolgens tot een glad deeg. Als het te kleverig is voeg je meel toe. Te droog voeg je appelmoes toe. Zet het deeg weg en laat 30 minuten rijzen.
- Rol het deeg dun uit tot een rechthoek op een met meel bestoven oppervlakte.
- Meng de rest van de zoetstof, 2 tl kaneel, 5 el appelmoes en rozijnen. Smeer het appelmoes-rozijn mengsel uit over de deegplak (laat een stuk rond de randen vrij).
- Rol de deeglap vanuit de lange kant redelijk strak op en snijd in 16 stukjes.
- Leg de broodjes in de springvorm dicht tegen elkaar aan.
- Klop het ei los en bestrijk het gebak hiermee.
- Bak de broodjes 20-25 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.
1 broodje bevat 100 kcal en vervang 1 snede brood met beleg.
*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem.
*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.