Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara is helaas niet gezond, weinig tot geen groenten en veel vet. Deze variant is gezonder en ook heel lekker!
Gezonde spaghetti carbonara
Ingrediënten voor 1 persoon
volkoren pasta
60
g
halfvolle melk
125
ml
knolselder
350
g
bacon of kalkoenspek
75
g
magere gemalen kaas
30
g
nootmuskaat
peper

Bereiding

  • Schil de knolselder en snijd hem in stukken.
  • Kook de knolselder in ongeveer 20 minuten gaar. Giet het kookvocht weg.
  • Voeg de melk toe en mix tot een gladde saus. Zet van het vuur en roer de kaas eronder. Kruid met de bouillon, nootmuskaat en peper.
  • Kook de pasta gaar en giet af.
  • Bak de bacon krokant in een pan zonder extra vetstof op een laag vuur. Snijd in kleine stukjes.
  • Meng alles onder elkaar.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije pasta.

*Voor de lactosevije variant gebruik je latosevrije melk.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram