Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen.
- Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar. Verwarm de melk, maar laat niet koken.
- Pureer de aardappelen met een stamper. Stamp de broccoli er grof door. Meng de pesto en zoveel warme melk door de stamppot dat deze smeuïg is.
- Snijd de tomaten fijn en schep door de stamppot en breng op smaak met weinig zout en flink peper.
- Verdeel de stamppot over de borden.
- Verwijder het zichtbaar vet van de ham en snijd in repen en garneer de stamppot met de ham of bacon.
- Als variatie kan je de ham of bacon ook krokant bakken in de oven of airfryer.
*Dit gerecht is glutenvrij.
*Gebruik lactose vrije melk voor de lactosevrije variant.
*Variant: vervang de tomaten door meer broccoli en voeg enkele zongedroogde topmaten toe.
*Variant: vervang de ham door zalm