Pompoenbrood/cake

Heb je nog een pompoen liggen of in de vriezer zitten? Met dit recept maak je er een lekker tussendoortje of broodvervanger mee. De hoeveelheid vermeld bij 1 persoon is goed voor 4 porties. 1 portie bevat 94 kcal en vervangt 1 snede brood.
Pompoenbrood/cake
Ingrediënten voor 1 persoon
pompoenpuree ((pompoen stomen, vocht weggieten en pureren)
135
g
volkorenmeel
85
g
eieren
1
kaneel
0.25
tl
bakpoeder
3
g
vanille aroma
0.25
tl

Bereiding

  • Alles mengen tot egaal beslag.
  • Verwarm een oven voor op 180°.
  • Vet een bakvorm in en doe het beslag erin.
  • Bak in de oven voor 50 min op 180 °

Je kan dit pompoenbrood beleggen met hartig beleg of bij je soep eten. of besmeer met een siroop van sukrin of de combinatie van griekse yoghurt en deze siroop is er ook heerlijk bij.

Tips

  • Je kan de bloem ook vervangen door havermout voor nog meer vezels.
  • In plaats van in de oven kan je het beslag ook bakken als wafels.
  • Bewaar de cake of wafels na het afkoelen in een afgesloten doos ongeveer een week in de koelkast of langer in de vriezer.
  • Je kan de wafels of het brood zowel warm als koud eten. Opwarmen kan eventueel in een broodrooster.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram