Preilasagne

Lasagne maar dan anders!
Pompoenlasagne met spinazie
Ingrediënten voor 1 persoon
kalkoenspekjes
75
g
verse tijm
prei
300
g
volkorenmeel
30
g
halfvolle melk
300
ml
volkoren lasagnebladen
60
g
magere gemalen kaas
15
g
olie
1
el

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verhit een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en krokant.
  • Snijd de prei in halve ringen.
  • Rits ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  • Neem het spek uit de pan. Doe 1 el olie in de pan. Bak de prei en tijm 8 min. tot de prei zacht en zoet is. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Doe de melk en bloem in een kookpot met de Tellofix naar smaak en breng al roerend aan de kook.
  • Neem de bechamelsaus van het vuur en meng de prei en tijm erdoor.
  • Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met een ¼ de lasagnebladen, ¼ van de rest van de saus en ¼ van de spekjes. Maak zo nog 3 lagen. bestrooi met de kaas. Bak de lasagne in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram