Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en krokant.
- Snijd de prei in halve ringen.
- Rits ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
- Neem het spek uit de pan. Doe 1 el olie in de pan. Bak de prei en tijm 8 min. tot de prei zacht en zoet is. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Doe de melk en bloem in een kookpot met de Tellofix naar smaak en breng al roerend aan de kook.
- Neem de bechamelsaus van het vuur en meng de prei en tijm erdoor.
- Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met een ¼ de lasagnebladen, ¼ van de rest van de saus en ¼ van de spekjes. Maak zo nog 3 lagen. bestrooi met de kaas. Bak de lasagne in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.