Bereiding
- Laat koud water over de schorseneren stromen en laat de wortels eerst 10 minuten weken in water, zodat de aarde eraf valt.
- Vul een kommetje met water en het sap van een halve citroen.
- Schil elke wortel met een aardappelschillertje, verwijder de zwarte ogen, snijd op de gewenste grootte en leg direct in het kommetje met water en citroensap. Herhaal dit met elke wortel.
- Neem een pot, doe er 2 eetlepels bloem bij, 1 liter koud water en het sap van een halve citroen, wat zout en eventueel groentebouillon en kook hierin de schorseneren.
- Kook ze 40 minuten tot ze uitermate zacht gekookt zijn.
- Schil en kook de aardappelen gaar.
- Neem een nieuwe pot met 200 ml kookvocht en de halfvolle melk en meng met de bloem.
- Breng al roerend aan de kook tot de saus bindt.
- Werk de saus af met sap van 1/2de citroen, peper, zout en nootmuskaat.
- Snijd het varkenshaasje in schijven en bak in de vetstof.
- Laat nog 10 minuten rusten in folie.
- Schep de schorseneren in de bechamelsaus, strooi er wat vers gehakte peterselie over.
Smakelijk!
*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije melk.
*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem.
*Kijk de bouillon na op gluten en lactose.