Stoofpotje van savooi en kalkoen

Dit stoofpotje brengt savooi op een andere manier dan je het gewend bent!
Stoofpotje van savooi en kalkoen
Ingrediënten voor 1 persoon
aardappelen
165
g
kalkoenfilet
100
g
savooi
200
g
vetstof
1
el
ui
100
g
blik (ongeveer 390 g met vocht) champignons
0.5
blikje mais
0.5

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook gaar in 20 minuten.
  • Doe de champignons in een kookpot samen met het vocht. Breng aan de kook. Mix alles glad en voeg bouillon toe naar smaak.
  • In kookpot vetstof verhitten en kalkoenreepjes in 5 minuten goudbruin bakken.
  • Vuur temperen, ui toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Savooi toevoegen en 2 minuten al omscheppend meebakken.
  • Champignonsoep toevoegen.
  • Op laag vuur 10 minuten afgedekt laten stoven.
  • Laatste 3 minuten uitgelekte maïs erdoor roeren.
  • Serveer het stoofpotje met de aardappelen.

*Dit gerecht is glutenvrij en lactosevrij.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram