Surprise brownie

De gebakjes bewaar je best in een gesloten doos of pot in de koelkast nadat ze zijn afgekoeld. Je kan de gebakjes ook invriezen in een gesloten zakje of doosje nadat ze zijn afgekoeld. De ingrediënten vermeld bij 1 persoon zijn de hoeveelheden voor 8 mini cupcakes. 1 mini cupcake bevat 30 kcal.
Komkommertoastjes met brie en gerookte zalm
Ingrediënten voor 1 persoon
mini cupcake vormpjes
8
courgette zonder schil of zaadjes
50
g
25
g
3
el
ei
1
volkoren meel
1
el
snuifje bakpoeder
1
pure cacao
1
tl

Bereiding

  • Schil de courgette en verwijder de zaadjes en snijd in blokjes,
  • Stoom de courgette gaar en mix tot een puree.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en meng er vervolgens de cacao en de gemixte courgette door.
  • Voeg het eigeel, de zoetstof, bloem, bakpoeder en zout toe.
  • Klop het eiwit op en meng voorzichtig door het beslag.
  • Schep het beslag in de vormpjes.
  • Bak ongeveer 25 min in een voorverwarmde oven op 150° c.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je chocolade.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram