Vegetarische/veganistische champignon – linzen burgers

Deze vegetarische burgers zijn super simpel om te maken, goedkoop ( nog geen 2 euro voor 6 stuks !), goed voor het milieu en bovenal heel lekker! Goedgekeurd door heel het gezin ? De hoeveelheid vermeld bij 1 persoon is voor 6 porties.
Vegetarische/veganistische champignon – linzen burgers
Ingrediënten voor 1 persoon
eiof 1 el lijnzaadmeel en 3 el water per ei voor vegan variant)
1
olie
2
el
champignons uit blik
170
g
soja saus
1
el
paprikapoeder
0.5
tl
ui
1
look
2
peper
gekookte linzen uit blik
265
g
havermout
100
g

Bereiding

  • Voor de vegan variant eimengsel maken: lijnzaadmeel en water mengen in een kom.
  • Champignons en linzen spoelen in een zeef.
  • Doe alle ingrediënten m.u.v. de olie bij elkaar en mix het geheel.
  • Verhit de olie in de pan en bak burgers van het mengsel. Draai voorzichtig om met een spatel.
  • Doe de burgers in zakje of doosje met bakpapier ertussen in de vriezer. Bij ontdooiing enkel opwarmen in de microgolf.

*voor de glutenvrije variant kijk de havermout en sojasaus na.

*Dit gerecht is lactosevrij.

1 burger bevat slechts 105 kcal!

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram