Veggie spinazie ovenschotel

Altijd gedacht dat ovenschotels niet passen in een gezonde voeding? Fout! Deze variant is mager en vegetarisch.
Veggie spinazie ovenschotel
Ingrediënten voor 1 persoon
diepvriesspinazie
350
g
aardappelen
165
g
eieren
2
magere gemalen kaas
25
g
halfvolle melk
150
ml
bloem
15
g

Bereiding

  • Kook de eieren en snijd in schijfjes.
  • Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook of stoom 20 minuten.
  • Zet de spinazie 15 minuten in de microgolfoven.  Kruid met Sublimix bouillon naar smaak.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Stamp de aardappelen en spinazie tot puree en leg een bodem in een ovenschaal of leg eerst een laag spinazie , een laag aardappelschijfjes en terug een laag spinazie.
  • Leg de eieren er bovenop.
  • Doe de melk, bloem en Sublimix bouillon naar smaak in een kookpot en breng al roerend aan de kook. Giet dit over de schotel.
  • Bestrooi met de kaas.
  • Plaats 20 min in een over van 180 ¤ C.

Smakelijk! 

* Voor de glutenvrije variant gebruik je maïzena i.p.v. bloem. 

* Om een lactose vrije variant te maken gebruik je lactosevrije melk en kaas. Deze kaas bevat wel meer vet.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram