Bereiding
- Verwarm 1 el olie in een pan.
- Pel de ui en snipper hem fijn. Stoof in de olie.
- Voeg er de wortelblokjes, tomatenpuree en knoflook aan toe en laat even mee bakken.
- Kruid met oregano, tijm, peper en eventueel zout.
- Doe de tomatenblokjes bij de saus. Laat de saus op een zacht vuur garen en indikken.
- Mix de tomatensaus.
- Kook de eieren 7 minuten.
- Mix de kipfilet met een staafmixer of in een blender. voeg de kurkuma, peper, paprikapoeder en currypoeder toe en meng goed.
- Pel de eieren. maak je handen nat en kleed een dun laagje van het kipmengsel rond de eieren.
- Bak de vogelnestjes in een voorverwarmde oven van 180° C tot de buitenkant een mooi korstje krijgt. Dit zal ongeveer 20 minuten duren. Je kan dit ook in de airfryer doen, dit gaan sneller.
- Snijd de vogelnestjes doormidden in de lengte.
- Doe in een diep bord een laag tomatensaus en leg de vogelnestjes hierin.
- Je kan dit gerecht eten met gekookte aardappelen of brood. Ideaal eet je er nog wat extra groenten bij.
*Indien de kruiden glutenvrije en lactosevrij zijn is dit gerecht geschikt voor deze diëten.