Witloof met kaas en hesp

Witloof met kaas en hesp is een typisch zwaar gerecht! Heel lekker maar de gewone variant is vrij energierijk. Hierbij een magere versie.
Ingrediënten voor 1 persoon
witloof
300
g
aardappelen
165
g
magere gemalen kaas
30
g
halfvolle melk
150
g
ontvette hesp
100
g

Bereiding

  • Kook het witloof gaar in 20 min.
  • Schil en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
  • Los de bloem op in melk en breng al roerend aan de kook tot de saus bindt.
  • Haal de pot van het vuur en smelt er de gemalen kaas al roerend onder.
  • Giet het witloof af en leg in een hittebestendige schaal of bord.
  • Giet een deel van de kaassaus over het witloof.
  • Leg hierop de hesp en overgiet met de rest van de kaassaus.
  • Zet kort onder een voorverwarmde grill.
  • Serveer met de gekookte aardappelen

Smakelijk!

* Om een lactosevrije variant te maken kan je de melk vervangen door lactosevrije melk. Bij een lactosearm dieet kan er gewoon magere geraspte kaas gebruikt worden. Bij een lactosevrije voeding kies je best voor een lactosevrije kaas.

* Voor een glutenvrije variant gebruik je maizena i.p.v. bloem

* Indien je vegetariër bent laat je de ham weg.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram