Witloofwok met scampi

Witloof wordt meestal rauw met mayonaise gegeten of met een vette kaassaus en ham. Hier eens een andere bereiding.
Witloofwok met scampi
Ingrediënten voor 1 persoon
witloof
250
g
wortel
50
g
volkoren noodels
60
g
sojasaus
1
el
olie
1
el
visbouillon
0.5
tl
ui
1
chilipoeder
limoen
0.5
alpro soya cuisine coconut
100
ml
koriander
2
el
scampi schoongemaakt
125
g

Bereiding

  • Was het witloof en snijd het in smalle repen. Meng de sojasaus met 1 el olie en laat de scampi’s hierin 15 minuten marineren. Pel de ui en snijd in fijne ringen.
  • Maak zeste van een halve limoen en pers de limoen dan uit.
  • Verhit de olie in de wok en bak hierin de uiringen en voeg chilipoeder toe. Voeg er de wortelen aan toe en stoof even aan. Voeg het witloof er aan toe en stoof even aan. Voeg de gemarineerde scampi’s toe samen met het limoensap. Bak ze kort aan en doe er dan de alpro soya coconut bij.
  • Maak de noedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat de wok nog even sudderen. Werk af met de zeste. Serveer met de noedels en kruid af met verse korianderblaadjes.

*Kijk de sojasaus en bouillon na op gluten en kies voor rijstnoedels.

* Kijk de bouillon na op lactose.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram